d) Exercicis cronogràfics



Sobre la idea de vida registrada i sobre la vida registrada d’una idea




 


Sobre la idea considerada com a crossa

 

Hanz Würz, Zerbrecht die Krücken. Krüppel-Probleme der Menschheit. Schicksalsstiefkinder aller Zeiten und Völker in Wort und Bild. Leipzig, 1932. («Trenqueu les crosses. Els problemes de la paràlisi de la humanitat. El destí de tots els fillastres d’arreu i de totes les edats, en paraules i en imatges»)



 

Sobre treure a passejar la idea






 

Sobre la idea i els ideals com a cascs protectors



«Globalment podríem dir que l’home adopta trets demoníacs i actua com l’antítesi en el drama diví de la redempció. Els seus ideals, les seves idees el protegeixen de la irrupció d’allò diví. És per això que cap comportament humà és tan dual com la seva vida religiosa. L’home, com a homo religiosus és el fariseu sotmès a la llei: com més amunt puja més avall cau en l’abisme de la vanitat. L’home no pot alliberar-se de la dualitat demoníaca: sempre és al mateix temps idealista i obscurantista, profeta i fariseu, sacerdot i pagà» *





Ideales verdes



Sobre desenterrar una idea. Sobre l’excavació o sobre, finalment, la seva aparició



Exhumació de la mòmia d’un infant (entre el segle I dC i l'època baix imperial) al sector 2B de la Necròpolis Alta d’Oxirinc, alBahnasa, Mínia, Egipte, 2009. J. Padró Parcerisa (director de la missió), Tribuna d’Arqueologia, 2012.




 

 Sobre si el mitjà és la idea







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada